Een perfect gerecht om veel verschillende groenten binnen te krijgen. En dus veel verschillende vitamines!

Hoofdgerecht

Het recept

Ingrediënten 2 personen:
150 volkoren noedels
1 winterpeen
1 stronkje broccoli
10 champignons
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
4 el sojasaus
2 el gembersiroop
2 el zonnebloemolie
Keuze uit eiwitten: 50 gr cashewnoten, 200 gr kip of 300 gr tofu

Bereidingswijze:
1. Was en snijd de groenten
2. Snijd de kip of tofu in stukjes (of laat dit achterwege als je cashewnoten gebruikt)
3. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook
5. Bak de kip of tofu enkele minuten mee
6. Voeg de groenten toe en roerbak totdat deze beetgaar zijn
7. Voeg vervolgens de sojasaus, gembersiroop en noedels toe en verwarm het geheel
8. Als je voor cashewnoten hebt gekozen, voeg je deze toe als het gerecht klaar is.

Door te variëren met de eiwitten tover je telkens weer iets nieuws op tafel. Varieer ook eens met groenten en kies bijvoorbeeld voor Chinese kool, taugé, champignons en paprika.