Met deze gevulde courgette in Mexicaanse stijl, heb je een heerlijke vegetarische maaltijd!

Het recept
Ingrediƫnten 2 pers:
150 gr zilvervliesrijst
2 courgettes
1 ui
400 gr kidneybonen
1/2 blikje tomatenblokjes
1 bol mozzerella
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
2. Was de courgettes en snijd in de lengte ongeveer een kwart van de courgette af, hol de grote gedeeltes uit met een lepel en snijd de kleine gedeeltes in stukjes
3. Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de courgettes ongeveer 2 minuten
4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
5. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook
6. Voeg de courgetteblokjes toe en bak even mee
7. Voeg paprikapoeder, komijn en chilipoeder toe
8. Spoel de kidneybonen af
9. Voeg het halve blikje tomatenblokjes toe en de kidneybonen toe aan de pan en verwarm het geheel.
10. Vet een ovenschaal in en leg de courgettes erin
11. Vul je courgettes met het bonenmengsel en doe er wat stukjes mozzarella bovenop
12. Doe de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven