In het voorjaar van 2020, aan het begin van de intelligente lockdown, was de voorraadkast hotter dan ooit! In geen jaren werd er zoveel geruimd, gecheckt, gestapeld, heringedeeld en aangevuld. We waren er allemaal mee bezig. Er werd ook volop gediscussieerd over wat je in de voorraadkast zou moeten hebben. Het leuke hieraan vond ik dat er weer gesproken werd over basisvoeding. Van het bekritiseren van een blik soep tot het bejubelen van een blikje tomatenblokjes, ik werd blij van de discussies!

Onmisbaar in de voorraadkast

Maar wat zijn nou producten die handig zijn om altijd op voorraad te hebben en ook nog eens lang houdbaar zijn? Dit zijn de producten die in mijn keuken onmisbaar zijn:

  • Volkorenpasta
  • Zilvervliesrijst
  • Couscous
  • Havermout
  • Volkorenmeel
  • volkoren stokbrood
  • Tomatenblokjes (blikje)
  • Tomatenpuree (blikje)
  • Zongedroogde tomaten
  • Augurken
  • Kappertjes
  • Olijven
  • Rode kool (zakje)
  • Rode bieten (vaccuüm verpakt)
  • Kokosmelk
  • Blikjes tonijn
  • magere knakworsten
  • pindakaas
  • tahin
  • Bruine bonen
  • Kidneybonen
  • linzen
  • Mais
  • Kikkererwten
  • Kruiden en specerijen:
    zwarte peper, chilipoeder, paprikapoeder, komijn, kerrie, oregano, tijm, rozemarijn, kaneel, kardemon, kurkuma, gember
  • Smaakmakers:
    knoflook, ui, bouillonblokjes, currypasta, mosterd, gembersiroop, sojasaus, sambal, olijfolie, zonnebloemolie
  • In de koelkast:
    eieren, halfvolle melk, magere kwark,
    magere yoghurt, hüttenkäse, vega balletjes, margarine/halvarine, vloeibare bakboter ,kookroom light
  • In de vriezer:
    diepvriesfruit (aardbeien, frambozen, mango, blauwe bessen, bramen), spinazie, erwtjes, bladerdeeg, witvis, volkoren brood

Met een klein beetje fantasie (en wat verse groenten) maak je hier de heerlijkste gerechten mee!

Keukencheck

Ik snuffel niet alleen door mijn eigen voorraadkast, ook door de voorraadkast (en koelkast) van anderen, gewoon om te checken of de juiste producten worden gekocht en welke verbeterpunten er zijn. Zo leuk om te doen, legaal en op verzoek rondkijken in andermans keuken om daarna al mijn bevindingen te kunnen delen. En helemaal geweldig als mensen direct aan de slag gaan met de adviezen die zij krijgen. I love my job!